Kamp 2022

Tijdens het afgelopen paasweekend zijn een kleine 50 kinderen een weekendje weggeweest met KOW op kamp. Ein-de-lijk mocht het weer! Klik op de foto hier beneden om ze allemaal te bekijken, en lees meer voor een klein verslag gemaakt over dit weekend door leider Koen.

Hallo allemaal,

We zijn dit jaar weer op KOW-kamp geweest en het was een geweldig weekend. De kinderen maar ook wij hebben het heel leuk gehad en waren er weer aan toe. De corona heeft het jammer genoeg 2 jaar uitgesteld, maar dat heeft de pret niet bedorven.

We zijn op vrijdag 15 april vertrokken vanuit de loods naar de Patersplak waar de groepjes werden bekend gemaakt en de kinderen maar ook voor de leiding was het een grote verassing. Vanuit de Patersplak zijn we doorgefietst naar Kessel-Eik naar de kamplocatie. Daar hebben we de spullen uitgeladen en een rondleiding gehad door het gebouw. Daarna zijn we weer eens verwend door de keukenploeg wat het eten al klaar had staan voor ons. Na het eten hebben de kinderen genoeg vrije tijd gehad om de leiding te leren kennen. We hebben s ’avonds nog een fantastische tocht gehad waar een moord moesten oplossen, en je raad het nooit het is ze allemaal gelukt. Toen we terugkwamen zijn we ons toch maar klaar gaan maken voor naar bed te gaan want het was toch al stiekem laat geworden.

Op zaterdag 16 april zijn we wakker geworden en hebben we een geweldige dag gehad met veel dank aan het lekkere weer. We zijn de dag begonnen met een hele leuke ochtendbingo en daarna een lekker ontbijt, toen we aan het ontbijten waren hebben we ook meteen een lunchpakketje gemaakt om mee te nemen naar Panningen waar we ook heen zijn gefietst en een heel leuk foto spel gedaan hebben. Ze moesten opdrachten uitbeelden in een foto of video en ze waren heel creatief. We hebben die avond dan ook samen gekeken naar deze pracht plaatjes. Toen we terugkwamen van ons avontuur in Panningen stond ons weer een heerlijk avondmaal te wachten door de keukenploeg. Na het avondeten zijn we bij het kampvuur gaan zitten en hebben we gezellig de leuke kamp nummers gezongen met zen allen, en zijn de nieuwe leiding ontgroend. We hebben de avond afgesloten met zelf gemaakt popcorn boven het vuur.

Op zondag 17 april zijn we weer opgestaan met een heerlijke ochtendgymnastiek: ‘het grote eierloop spel’. Ook hier hebben de kinderen alle inzet getoond en voor de winst gestreden. Toen we lekker warm gerend waren hebben we een lekker paasontbijt gehad. Na het paasontbijt zijn we de tassen ingaan pakken, want het weer jammer genoeg de laatste dag dat we hier waren. Toen alle tassen waren in gepakt en ingeladen hebben we een leuk middagspel in het nabije bosje gedaan. Het was wel in het paas-thema want ook wij moesten zondag paaseieren gaan zoeken en het spel spelen wat erbij hoorde. Ook hier heeft iedereen goed en leuk meegedaan. Toen we klaar waren met het grote middag spel. Hebben we de fiets gepakt want toen was het echt weer tijd om naar huis te gaan. We hebben nog een tussenstop gemaakt in het Patersplak en toen de tassen gepakt en iedereen bedankt voor het leuke gezellige weekend. Ik spreek namens heel het KOW: Wij hebben ook genoten, dank jullie wel!