Paaseieren zoeken

Zondag 31 maart, 1e Paasdag, heeft voor het eerst sinds vele, vele jaren weer het paaseieren rapen plaatsgevonden. Een activiteit waar vele Belvendse 30-plussers nog warme herinneringen aan hebben uit de tijd dat ‘Giedje’ dit nog organiseerde op hun terrein aan de Witveldweg.

Dit jaar was de organisatie in handen van de dit jaar jubilerende verenigingen VV Belfeldia (100 jaar) en KOW (60 jaar). Alle Belvendse kinderen in de leeftijd van 0-12 jaar waren uitgenodigd om samen met hun papa’s & mama’s, oma’s & opa’s en neefjes & nichtjes eitjes te komen rapen op het sportpark van Belfeldia.

De weergoden waren gelukkig gunstig gestemd. Met een lekker temperatuurtje en onder een heerlijk voorjaarszonnetje gingen om exact 12.00 de poorten open waarbij de kinderen werden welkom geheten door 2 heuse paashazen. Naast 2504 gekleurde eitjes hadden deze paashazen ook nog 16 gouden jubileum eitjes verstopt. De gelukkige vinders van deze eitjes konden deze in de kantine inruilen voor een flinke chocolade paashaas (foto’s: zie websites)

Na een uurtje waren alle eitjes geraapt en ging iedereen voldaan naar huis.

Een zeer geslaagde dag die zeker een vervolg verdient.

Voor Belfeldia en KOW ook een mooi begin van hun jubileum jaar. Op naar nog meer mooie activiteiten dit jaar!